Selvi

  • Aromaterapi
  • Temmuz 20th 2007
  • admin

Latincesi Cupressus Sempervirens olan aromatik yağ, taze selvi ağacı yaprağından ve kozalaklarından elde edilir. Akdeniz ülkelerinin bir bitkisi olan selvi ağacı Avrupa’da ve Kuzey Amerika’da yetişir. Sedir yağı hafif sarı renktedir.

Herbal Terapi

Dolaşım sistemi hastalıklarından toplardamarlardaki yavaş kan dolaşımını hızlandırmak için, hemoroidde, sindirim sistemi hastalıklarından diarea adını verdiğimiz ishalde etkilidir. Üriner sistem hastalıklarından enurizis nokturna adını verdiğimiz gece işemesinde, idrar söktürücü olarak ödemlerde, kadın hastalıklarından kanamalarda, menopozda, ovaryum adını verdiğimiz yumurtalık problemlerinde, dismenorea adını verdiğimiz ağrılı adetlerde kullanır. Kas hastalıklarından spazmlarda ve kramplarda etkilidir. Psikolojik rahatsızlıklardan algılama bozukluklarında ve aşırı hassasiyette kullanılır. Solunum sistemi hastalıklarından astımda, spasmodik öksürükte kullanılmaktadır.

Aromaterapi

Selvi aromatik yağı, ağaç kokusunda, sıcak, balzamik yapıdadır. Serinlik verici etkisi mevcuttur. Kanamayı durdurucu, antiseptik ve kan dolaşımını artırıcı etkisi vardır. Mensrual problemlerde, variste, menopoza bağlı şikayetlerde, idrar zorluklarında, öksürükte ve soğuk algınlıklarında etkilidir.

Kozmetikte Kullanım

Yağlı ciltlerde, yüzde venöz ve kapiller damar oluşumlarında, olgun ciltlerde, terlemelerde, sıkıştırıcı olarak ve derin temizleyici olarak kullanılmaktadır.

Kullanım Şekli

Masaj tarzında, banyoda, inhalasyon tarzında, kompres tarzında ve lapa tarzında uygulanmaktadır. Karındaki gazların tedavisinde dilüe edilmiş yağ, masaj tarzında karına uygulanır. El ve ayaklardaki üşümelerde ellere ve ayaklara masaj tarzında uygulama önerilir. Lapa tarzındaki uygulama, adet ağrılarında ve terlemelerde kullanılır.

Uygun Karışımları

Lavanta Çam Santal esansı Ardıç.

Rezene

  • Aromaterapi
  • Temmuz 20th 2007
  • admin

Latince ismi Foeniculum Vulgare’dir. Ege ve Akdeniz bölgesinde yetiştirilen bir kültür bitkisidir. Yaprak parçaları iplik şeklinde, çiçekleri san renktedir. Rezene yağı anetol adı verilen maddeyi içerir. Rezene meyvesinde %2-6 eterik yağ,%12-18 yağ %4-5 şeker, %20 protein içerir. Bitkinin diğer organlarında kahve, tarçın, anis, benzoik asitler, vanilin vardır. Bibersi bir kokusu vardır. Rezene yüzlerce yıldır aromaterapi için Asya’da ve Hindistan’da Amerika’da, Avrupa’da ve Akdeniz ülkelerinde bilinen bir yağdır.

Herbal Terapi

Sindirim sisteminde gaz söktürücü ve mide rahatsızlıklarında, kolit adını verdiğimiz karın ağrılarında, kabızlıkta, hıçkırıkta, bulantıda kullanılmaktadır. Boşaltım sistemi rahatsızlıklarından diüretik etki adını verdiğimiz idrar söktürücü etkisinden dolayı vücuttaki ödem adını verdiğimiz şişliklerin tedavisinde, idrar yolları iltihabında, böbrek taşında etkilidir. Görmenin zayıf düştüğü durumlarda kullanılır. Mensruasyon bozukluklarında, sütün olmaması durumlarında, mensruasyonun olmaması durumlarında, ağrılı mensruasyonlarda kullanılır. Solunum sistemi rahatsızlıklarından hıçkırıkta, kronik bronşitte kullanılır. Bebekler grip oldukları zaman sularına konulur.

Aromaterapi

Rezene aromatik yağı tatlı ve anason tadındadır. Biber kokusundadır. Sindirim sistemi için iyi bir maddedir. İdrar söktürücü, tonik ve antiseptik özelliği mevcuttur. Karın ağrılarında, mensruasyona bağlı kramplarda, fiziksel aktivitenin artırılmasında etkilidir.

Kozmetikte Kullanım

Olgun ciltlerde, yaralarda, selülit tedavisinde kullanılır. İyi bir tonik ve antiseptik etkiye sahiptir.

Kullanım Şekli

Masaj tarzında, lapa tarzında, banyoda, solunum yolu ve kompres tarzında kullanılır. Banyoya bir kaç damla konularak vücut enerjisini artırır. Masajda ve buğu tarzındaki uygulamalarda dilüe edilmelidir. Rezene yağı dilüe edilmeden kullanılmamalıdır. Hamilelikte ve epilepside risklidir.

Uygun Karışımları

Sardunya Lavanta Gül Santal esansı.

Papatya

  • Aromaterapi
  • Temmuz 20th 2007
  • admin

Latincesi Matricaria Recutita olup, papatya çiçeğidir. Ülkemizde, Doğu Avrupa’da ve de Kuzey Amerika’da yetişen bir bitkidir. Adi papatya ve Alman papatyası olarak iki şekli mevcuttur. Adi papatya Matricaria Chamamilla’nın kurutulmuş çiçeklerinden elde edilir. Alman papatyası ise Chamamillae Romanae Flos’un kurutulmuş çiçeklerinden elde edilir.

Herbal Terapi

Herbal terapi olarak bağırsak spazmının giderilmesinde (antispasmodik), sakinleştirici etkisi stres ve ruhsal gerarin likte, baş ağrısında, uykusuzlukta, böcek ısırmalarında, diş ağrılarında, mensruayon bozukluklarında ve menopozda kullanılır. Mide rahatsızlıklarında, öksürük ve sinüzitte, şeker hastalarında şekeri düşürücü etkisi mevcuttur. Gözde alerjik konjonktivite bağlı kızarıklıklarda dışardan kompres tarzında uygulamada tedavi edici özelliği vardır. Yüksek dozda alınırsa kusma yapar. Sinir sistemine etkisi olduğu unutulmamalıdır.

Aromaterapi

Kozmetik tedavisinde papatya, İngiltere’de en çok kullanılan aromaterapik maddelerden birisidir. Cilde tazelik kazandırır. Binlerce yıldır Batı tıbbında bilinen bir maddedir. Ağrı giderici ve cilt üzerinde gevşetici tesirinden dolayı sakinleştirici etkisi mevcuttur. Yumuşatıcı etkisinden ise ciltteki alerjide, kızarıklıkta ve hassas deride yararlanılır. Yaraların iyileşmesini hızlandırır.

Kozmetikte Kullanım

Saçların sarılaştırılması amacıyla kullanılır. Hassas ve kuru ciltler için bilhassa temizleme sütü olarak kullanılır. Papatyanın yağda ve suda çözünen aktif maddeleri mevcuttur. Papatya ile ciltte yumuşak ve derinlemesine temizlik yapılabilmektedir.

Kullanım Şekli

Evde, masajla vücuda yedirmekle, buğu tarzında nefes çekerek ve kompres tarzında uygulanmaktadır. Papatya yağı masajda, baş ağrısında kompresyon tarzında ve mansruel problemlerde kullanılır. Dikkat edilecek en önemli husus, kullanmadan önce papatya yağının sulandırılmasıdır. Papatya yağı: 100 gr. papatya, 1000 gr. haşhaşyağı 3 saat su banyosunda, arada sırada çalkalanarak bekletilir. Filtre kağıdında süzülür.

Uygun Karışımları

Sardunya Lavanta Patchouli Gül.

Okaliptus

  • Aromaterapi
  • Temmuz 20th 2007
  • admin

Latincesi Eucalyptus Globus olup, aromatik yağ okaliptüs bitkisi yaprağından elde edilir. Okaliptüs yağı %80 sineol ihtiva eder. Sarımtırak renkte bir sıvıdır. Avustralya’da, California, İspanya ve Portekiz’de yetişir. Yaklaşık 200′e yakın okaliptüs çeşidi vardır.

Herbal Terapi

Herbal terapide solunum yolları için antiseptik bir madde olan okaliptüs aynı zamanda şeker hastalarında kan şekerini düşürmekte faydalıdır. Ezilmiş yapraklan yerli halk tarafından savaşlardaki yaralanmalarda ve kas ağrılarında kullanılmıştır.

Aromaterapi

Sinir sistemi üzerine ağrı giderici etkisinden dolayı nevraljik tip ağrılarda ve migrende etkilidir. Sedatif etkisinden dolayı sakinleştirici olduğu için streste, uyku düzensizliklerinde, mensruasyon ve menopoz şikayetlerinde kullanılır. Sindirim sistemi hastalıklarından ishallerde, idrar yollarındaki sancılarda ve ödem adım verdiğimiz vücuttaki şişliklerin idrarla sökülerek atılmasında, solunum yolları hastalıklarından astım bronşialede, öksürük ve bronşitte, gripte kullanılır.

Kozmetikte Kullanım

Kuvvetli bir antiseptik olduğu için deri rahatsızlıklarında kullanılır.

Kullanım Şekli

Masajla, banyoda inhalasyon tarzında ve kompresyon ve lapa tarzında uygulanmaktadır. Dikkat edilecek en önemli husus, okaliptus çocuklara ve ergenlik çağına yeni giren gençlere uygulanmaz. Okaliptüs yağı dilüe edilerek kullanılmalıdır, l gram yani 3.5 ml okaliptus dahilen öldürücüdür.

Uygun Karışımları

Bergamot Benzoin Lavanta Çam.

Kayın

  • Aromaterapi
  • Temmuz 20th 2007
  • admin

Beyaz kaynı ağacı aromatik yağının latincesi Betulla Alba’dır. Yağ, kayın ağacının yapraklarındaki tomurcuklardan ve beyaz kayın ağacının kabuklarından elde edilir. Bitki Rusya, Norveç, Almanya ve İsviçre’de yetişir.

Herbal Terapi

Deri problemlerinde, eklem ağrılarında, romatizmal şikayetlerde kullanılmaktadır. Cildi derinlemesine temizlediği için deri rahatsızlıklarında, kan dolaşımı bozukluklarında kullanılır.

Aromaterapi

Kayın aroma yağı, antiinflamatuar etki adını verdiğimiz mikrobik olmayan iltihaplarda, antiseptik ve diüretik adını verdiğimiz idrar söktürücü etkisi mevcuttur. Sıcak suda hoş bir ağaç kokusu özelliği mevcuttur. Artroz ve romatoid artritte kullanılır. Antiinflamatuar olarak kullanılır. İdrar yolları hastalıklarında, diüretik adını verdiğimiz idrar söktürme etkisi mevcuttur.

Kozmetikte Kullanım

Kozmetikte derin temizleyici etkisinden faydalanılır. Kan dolaşımını hızlandırır. Kuru ciltleri nemlendirici etkisi mevcuttur. Kepeklere karşı, ekzamada ve mantar enfeksiyonlarında etkilidir. Cilt altındaki sıvıyı çözücü etkisinden dolayı selülit tedavisinde kullanılır.

Kullanım Şekli

Masaj seklinde, banyoda kullanılmaktadır. Fin saunalarında inhalasyon etkisi ve deri üzerindeki etkisinden dolayı taban döşemesi olarak kullanılır. Antiseptik özelliği ve solunumu açıcı etkisi, taze bir hava verme özelliği saunalarda kullanımda aranan madde olmuştur. Masaj tarzında uygulama selülit tedavisinde etkilidir. Kuru ciltlere masaj tarzında veya su buharı ile uygulanmaktadır. Ayaklardaki çamaşırcı parmağı adını verdiğimiz tahrişlerde ve mantar enfeksiyonlarında sıcak suya birkaç damla konarak uygulanmalıdır. Kayın aromatik yağı, kullanılmadan önce dilüe edilmelidir.

Kâfur

  • Aromaterapi
  • Temmuz 20th 2007
  • admin

Kâfur aromatik yağının Latincesi, Cinnamonium Camp-hora olup genç kâfur ağacının kökünden, gövdesinden elde edilir. Sril Lanka’da, Çin ve Japonya’da yetişir. Kâfur yağı beyaz renkte, billuri bir maddedir. Polarize ışığı sağa çevirir. Isıtılınca süblümleşir. Zeytinyağında dilüe edilir.

Herbal Terapi

Kan dolaşımını stimule eder. Sindirim sistemi hastalıklarından kabızlıkta, karındaki oluşan gazlarda, ishallerde, safra taşlarının tedavisinde kullanılır. Kas hastalıklarında ağrıyı gidermek için ve yanıcı tip kas ağrılarında, romatizmal hastalıklarda, burkulmalarda etkilidir. Psikolojik rahatsızlıklardan halsizlikte, histeri adını verdiğimiz bayılmalarda kullanılır. Solunum istemi hastalıklarından akciğer ödeminde etkisinden dolayı öksürük ve soğuk algınlığında, pnomonide kullanılmaktadır.

Aromaterapi

Kâfur aroma yağı keskin bir sıcaklık verir. Serinletici ve tonik etkisi vardır. Kas ağrılarında, burkulmalarda, ağrılarda etkilidir. Boyun ağrılarında kullanılmaktadır. Stresin giderilmesinde etkisi mevcuttur. Astım bronşialede ve balgamın söktürülmesinde faydalıdır.

Kozmetikte Kullanım

Aknede, yanıklarda, yağlı ciltlerde, derideki ülseratif yaralarda, kaslardaki gerilimin giderilerek, derinin yumuşamasında kullanılmaktadır.

Kullanım Şekli

Masaj tarzında uygulamada dilüe edilmelidir. Doğrudan ağrılı bölgeye uygulanır. Birkaç damla pamuğa damlatılarak vücuda sürülmekle böceklere karşı korunmada faydalıdır. Kâfur yağı astım bronşiti olan hastalarda inhalasyon yolu ile kullanılmamalıdır. Masaj tarzında uygulamalarda dilüe edilmelidir. Hamilelerde kullanımı sakıncalıdır.

Uygun Karışımları

Adaçayı Selvi Frankincense Santal esansı.

Fesleğen Otu

  • Aromaterapi
  • Temmuz 20th 2007
  • admin

Latincesi Ocimum Basilicum olan fesleğen otunun, tatlı fesleğen otu çiçeğinden aromatik yağ elde edilmektedir. Asya ve özellikle Hint tıbbında önemli bir yeri vardır. Akdeniz ülkelerinde ve özelikle Kıbrıs’ta, Pasifik Adaları’nda ve Amerika’da yetişir.

Herbal Terapi

Pek çok ülkede yani cinsel gücü artırıcı etkisinden faydalanılmaktadır. Öte yandan, sindirim sistemine etkisinden dolayı diyetisyenler tarafından kullanılır.

Aromaterapi

Sindirim sisteminde, hazımsızlıkta, kusmalarda, bağırsak enfeksiyonlarında, ishalde, karındaki gazda etkilidir. Sinir sistemi hastalıklarından migrende ve sinüzitte, nezlede etkilidir. Psikolojik rahatsızlıklardan anksiyete, histeri, uykusuzlukta kullanılır. Solunum sistemi hastalıklarından astım bronşialede, hıçkırıkta, kronik bronşitte kullanılır. Böcek sokmalarında ve böcek sokmalarına karşı kullanılmaktadır.

Kozmetikte Kullanım

Kozmetikte, cilt altında varislere bağlı oluşmuş dolaşım bozuklukları ve uyuşuklukları gidermek için kullanılır. Derideki poor adını verdiğimiz gözenekleri açarak hücrelerin havalanmasını sağlar.

Kullanım Şekli

Masajla, banyoda ve inhalasyon tarzında kullanılmaktadır. Cildi temizlemek için çok az miktarda kullanılır. Masaj için kullanılırken dilüe edilmelidir. Dikkat edilmesi gereken önemli nokta fesleğen bazı şahıslarda deride iritasyon yapıcı etkiye sahiptir. Daima dikkatli kullanılmalıdır. Hamilelikte kullanmaktan kaçınılmalıdır.

Uygun Karışımları

Bergamot Lavanta Sardunya.

Bergamot

  • Aromaterapi
  • Temmuz 20th 2007
  • admin

Latince ismi Citrus Aurantum Bergamia’dır. Bergamot Yağı olgunlaşmış ekşi turunç kabuğundan elde edilmektedir. Yapısında %35-45 linalil asetat vardır. Yeşilimtırak veya sarı yeşil renkte, acı lezzette, hoş kokulu bir yağdır. Meyve ülkemizde ve Akdeniz ülkelerinde örneğin İtalya, Sicilya ve Afrika da yetişmektedir. Portakalla limon arasında bir meyvedir. Kış aylarında yetişmektedir.

Herbal Terapi

Kuvvetli bir antiseptik etkiye sahiptir. Ağrı kesici etkisinden dolayı herpes adını verdiğimiz uçukta kullanılmaktadır. Vaginal kaşıntılarda banyoya konularak kullanılması tavsiye edilir. Bitkinin yaprakları çay tarzında kullanılır.

Aromaterapi

Sindirim sistemi hastalıklarından, kolik tarzındaki karın ağrılarında, bağırsaklardaki gaz şikayetlerinde, hazımsızlıkta, mide ağrılarının tedavisinde kullanılır. İdrar yollan hastalıklarından sistit adını verdiğimiz idrar yollan iltihabında ve ağrılı idrar edenlerde kullanılır. Baş ağrılarında, tonsilitte, farenjitte, baştaki kokuları yok etmekte kullanılır. Psikolojik rahatsızlıklardan anksiyete ve insomnia adını verdiğimiz uykusuzlukta, irribilitede etkilidir. Solunum sisteminde bronşitte özellikle limon yağı ile birlikte kullanılır.

Kozmetikte Kullanım

Aknede, yağlı ciltte, seborede, ciltteki yaralarda, egzama-h ciltlerde kullanılır. Cildi gerici ve nemlendirici etkisinin yanında antiseptik etkisi mevcuttur. İyi bir deodoranttır. Evlerde mikropları öldürmek için kullanılır.

Kullanım Şekli

Masaj tarzında, banyoda ve inhalasyon tarzında kullanılır. Çok güzel kokusu olmasından dolayı sıcak suda buharı solunum yolu ile kullanılır. Taze bir canlılık verir. Masaj olarak kullanımda cildi gerdiği gözlenmektedir.

Kullanımda dikkat edilecek husus, bergamot yağının güneş ışığında deriyi tahriş etme özelliği mevcuttur. Onun için güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Evde kullanımda dilüe edilmelidir. Dilüe etmek için miktara bergamot yağı kadar alkol ilave edilmelidir.

Uygun Karışımları

Selvi Yasemin Lavanta Neroli.

Dağ Selvisi

  • Aromaterapi
  • Temmuz 20th 2007
  • admin

Dağ selvisi ağacı aromatik yağının Latincesi Cetrus Atlantica’dır. Selvi ağacının kozalaklarından elde edilir. Mumya yapımında kullanılmaktadır. Bugün Lübnan ve Fas’ta yetişmektedir.

Herbal Terapi

Romatizma! hastalıklarda, antiinfalamatur olarak el ve ayak parmaklarındaki üşümelerde kullanılır. Antiseptik özelliği mevcuttur. İdrar yollarında ödem çözücü yani diüretik etkisi mevcuttur. Sistitteki ağrılı işemelerde kullanılır. Akciğer hastalıklarında, farenjitte, bronşitte, öksürükte kullanılmaktadır.

Aromaterapi

Dağ selvisi aromatik yağı, ağaç kokusundadır. Bütün stres tiplerinde kullanılmaktadır.

Kozmetikte Kullanım

Aromatik yağın kuru cilt üzerine etkisi mevcuttur. Mantar enfeksiyonlarına karşı kullanılır. Kepek ve ekzamada kullanılır. Vitiligo adını verdiğimiz ala tedavisinde, seborede, yağlı ciltlerde, saçların beslenmesinde, derideki irritasyonlarda, Selülit tedavisinde ve vücuttaki su tutulmasında etkilidir.

Kullanım Şekli

Masaj ve banyoda uygulanmaktadır. Doğrudan uygulanır. Kuru ciltlerde birkaç damla nemlendirici kremle masaj tarzında kullanılır. Yağlı ciltlerde kaynar suya birkaç damla konulduktan sonra başa havlu konularak yüze buhar tarzında uygulanır. Selülit tedavisinde masaj yapılarak doğrudan uygulanmaktadır. Kullanılmadan önce dilüe edilmelidir. Omuzlara uygulama masaj tarzındadır. İrite edici özelliğinden dolayı mukoza membranada kullanılmaz. Koyu cam şişelerde saklanmalıdır. Hamilelikte uygulanmaz.

Uygun Karışımları

Bergamot Selvi Yasemin Ardıç Neroli Biberiye.

Aromaterapi Nedir?

  • Aromaterapi
  • Temmuz 20th 2007
  • admin

Aromaterapi, bitkilerden elde edilen yağların kullanımına dayanan doğal bir tedavi yöntemidir. Bitkilerden elde edilen bu uçucu yağlardaki konsantre bitkisel enerji masaj, buğu veya banyoda kullanılmaktadır. Bitkilerin kokularını toplamak ve kullanmak insanlık kadar eski bir arzudur. Kokular insandaki sistemi dışarıdan etkiler, güzel kokulara karşı vücudumuz görmeden reaksiyon verir.

Aromaterapik yağ adını verdiğimiz uçucu yağların elde edilmesi 5000 yıl önceye dayanmaktadır. Mezopotamya’da arkeologlar 5000 yıllık distilasyon cihazı bulmuşlardır. Aromatik yağlar binlerce yıllık geçmişi ile insanlığa şifa dağıtan iyileştirici özelliği olan yağlardır. Bu yağlar çiçeklerden, köklerden, ağaç ve meyve kabuklarından, yapraklardan damlacıklar halinde elde edilip, bitkilere hayat ve koku veren tüm özellikleri taşırlar. İnsanoğlu, bitkinin kalbi sayılan bu yağların yararını binlerce yıl önce keşfetti.

Aromaterapi bir yaşam biçimi olarak günümüzde yeniden önem kazanmaya başladı. İnsanın kendini sağlıklı ve zinde hissetmesini sağlayan ve kimyasal ilaçların yol açtığı yan etkileri bulunmayan alternatif tedavilerin günümüzdeki en popüler uygulaması haline geldi.

Aromaterapi yönteminin en büyük özelliği, bedensel savunma mekanizmalarım hızlandırarak vücudu bir bütün olarak iyileştirmesidir. Aramoterapide kullanılan 46 yağ vardır. Bu yağlar güneş ışığından etkilendikleri için koyu renk şişelerde muhafaza edilirler. Yüzde yüz konsantre durumunda bulunan bitkisel yağlar, avokado yağı, badem yağı, buğdayözü yağı. zeytin yağı, üzüm çekirdeği yağı gibi yağlarla birlikte kullanılır. Bitkisel yağların cilt üzerine direkt kullanılabilmeleri için, yoğun olduklarından yardımcı yağlarla yumuşatılmaları gereklidir. Bu işleme dilüe etmek deriz. Yardımcı olarak kullanılan yağlar tek başına iyileştirici özelliğe sahip mineral, protein ve vitamin depolarıdır.

Temel aromatik yağlarla geç yaşlanmayı, tonik ve derin temizleyicilerle komple bir güzellik tedavisi yüze rutin olarak uygulanmalıdır. Her mamul her türlü cilt, değişik tür problem, kuru ciltten normal cilde kadar, porusların açılıp veya aknelerin tedavisi gerçekleştirilir. Yüzü korumak için bu zaruri ve faydalı güzellik yağlarını kullanırken göz, ağız ve burun alanlarına reaksiyon vereceği unutulmamalıdır.

Bu yağlar, bilimsel olarak fizyolojik etkinin yanında dimağa da etkili olmaktadır. Daha güzel görünmek ve bunun yanında daha iyi hissedebilmek için bu yağların uygun kombinasyonunun yapılması zaruridir. Örneğin, kuru cilde sahip bir kişide gül ve lavanta yağları asabi durumda olanlarda rahatlık hissi yarattığı gibi cilde fayda sağlayacaktır. Yahut yoğun bir günün yorgunluğu sardunya ve neroli yağları kullanılarak enerjik hale gelebilir ve daha güzel olursunuz.

Her ne kadar bu yağlar cilt tarafından kozmetik ürünlerden daha etkin emilirse de, bazı yağlar diğerlerine nazaran ince ve duyarlı ciltler için daha etkendir. Bu vücut derisinin tersine yüzün bütün gün güneş ışığı, hava kirliliği ve iklim şartlarına maruz kalmasından dolayıdır. Diğer yağlardan farklı olarak bu tür rahatlatıcı, iyileştirici ve canlılığı tekrar sağlayıp cildi yenileyen yağlar tercih edilir. Aşağıdaki liste yüz için kullanılan aromaterapik yağları içermektedir.

Ana Aromatik Yağlar: Sardunya, Yasemin, Lavanta, Nerdi, Gül, Menekşe, Ylang-ylang.

Ana Tedavi Yağlar: Papatya (kaşıntı, rashes), Ardıç (akne, yağlı cilt), Limon yaprağı, (porusları açmada), Mandalina (çatlaklar, gevşek cilt), Kadife çiçeği (kuru ve hassas ciltler), Mimoza (sorunlu ciltler), Portakal (buruşuk ve solgun yüz).